Thursday, October 10, 2013

Homemade Apple Cider

Raspberry Bloom: Homemade Apple Cider

This apple cider is completely different to what we know here in Mexico, it doesn't contain alcohol, but is very popular in the United States and Canada in this season of the year, especially for the holidays. At first I must admit I didn't understand very well how it was made, but after seeing it on several blogs, and especially as an ingredient in a lot of autumnal recipes, I got hooked, and I started looking for recipes, tutorials and more information of this delicious drink (the simple idea of ​​apples with spices, it's already a win-win, right???). And again I tried to find some in my local stores, but as always, you know the story, I ended up trying the homemade version.

This recipe was my second attempt at making it, and I must say it's wonderful, it has a fairly thick consistency, it tastes so, so, sooo good, has the perfect amount of spices, and it was really the star ingredient in some recipes we made. I took the recipe from this video, which also served me as a guide, it looked very homemade and therefore convinced me. Is something you definitely should try, and if you ask me what was the best use we gave to this cider, without a doubt, I'd say apple cider floats, a very simple recipe that I also hope to share very soon with all of you. I'd say this recipe and the pumpkin puree have become staples of autumn to me! (yes, that's how much I love it)

If you have tasted the "original" version, please let me know if this tastes the same?? :)

Esta sidra de manzana es completamente diferente a la que conocemos aquí en México, no lleva alcohol, pero es muy popular en Estados Unidos y Canadá en esta temporada, sobre todo para los días de fiesta. Al principio debo confesar que no comprendía muy bien cómo estaba hecha, pero después de verla en internet en diferentes blogs y sobre todo como ingrediente de vaaarias recetas otoñales,  llamó mucho mi atención y empecé a buscar recetas, tutoriales y algo más de esta deliciosa bebida (la simple idea de manzana con especias ya es un win-win, cierto???). Nuevamente traté de buscarla en las tiendas locales y como siempre, ya saben la historia, terminé intentando la versión casera.

Esta receta fue mi segundo intento y debo decirles que es maravillosa, tiene una consistencia bastante espesa, sabe tan, tan, taaan rica, tiene la cantidad perfecta de especias y de verdad fue el ingrediente estrella en varias recetas que probamos. Tomé la receta de este video, que además me sirvio mucho como guía, se veía muy casera y por eso me convencio bastante, es algo que definitivamente deben probar, y si me preguntaran cual fue el mejor uso que le dimos a esta sidra, sin duda diría que flotantes de helado de vainilla con sidra de manzana, una receta muy sencilla que también espero poder pronto compartir con ustedes. Sólo se que esta receta y el puré de calabaza, se han convertido en símbolos de otoño para mí!! (sí, así de mucho me encanta)



Raspberry Bloom: Homemade Apple Cider

Raspberry Bloom: Homemade Apple Cider

Raspberry Bloom: Homemade Apple Cider

Raspberry Bloom: Homemade Apple Cider


Homemade Apple Cider
(adapted from this video, In the Kitchen with David)

Ingredients
12 medium sized apples, washed, peeled, and cored (yeah, I know, it sounds like a lot of work, but it's totally worth it!!)
1/2 to 1 cup of sugar, or to taste.
4 cinnamon sticks
6 large cloves
1 Tbs ground nutmeg
4 x 1/4" slices fresh ginger
3/4 tsp whole allspice
1 Tbs maple syrup

Directions
1. Cut apples roughly into quarters, and place in a large stock pot. Add sugar, cinnamon sticks, nutmeg, cloves, ginger, allspice, maple syrup, and cover with water. Bring to a boil uncovered, then cover and reduce the heat to the lowest, simmer for two hours, stirring occasionally.

2. Allow the mixture to cool, and then use a potato masher to mash the apples.Strain the mixture into a bowl, you can use a fine mesh or a cheesecloth, press firmly, or twist to get every last drop of cider. Save the apple flesh, just take off the spices, and you'll have almost 2 cups of flavorful, yummy applesauce.

3. Serve hot, and garnish with a cinnamon stick, or fresh orange slices. Store in an airtight container, keep it in the fridge and reheat as desired.

That's it, I hope you enjoy your cider and applesauce by itself , or into some delicious baked goods!!

NOTE: Feel free to add more sugar or spices to taste.

Sidra de Manzana
(adaptado de este video, In the Kitchen with David)

Ingredientes
12 manzanas medianas, lavadas, peladas y sin corazón (sí, lo sé, suena como un montón de trabajo, pero vale la pena totalmente!)
1/2 a 1 taza de azúcar o al gusto.
4 palitos de canela
6 clavos de olor
1 cucharada de nuez moscada molida
4 x 1/4 "rodajas de jengibre fresco
3/4 tsp de pimienta de Jamaica o pimienta gorda
1 Tbs de jarabe de maple

Instrucciones
1. Cortar las manzanas más o menos en cuartos y colocar en una olla grande. Añadir el azúcar, canela, nuez moscada, clavo de olor, jengibre, pimienta de Jamaica, jarabe de maple y cubrir con agua. Deja que de un hervor sin tapar, luego tapala y baja el fuego al mínimo, cocina a fuego lento durante dos horas, revolviendo ocasionalmente.

2. Dejar que la mezcla se enfríe y luego usar un machacador de papas para hacer puré las manzanas. Cuela la mezcla en un recipiente, puede utilizar un colador de malla fina o una gasa, presiona con fuerza o retuerza, para sacar hasta la última gota de sidra. Guarda la pulpa de manzana, simplemente quita las especias y tendrás casi 2 tazas de un rico y lleno de sabor puré de manzana o salsa de manzana..

3. Servir caliente y decorar con una ramita de canela, o rodajas de naranja fresca. Conservar en un recipiente hermético, guárdalo en el refrigerador y recalentar cuando se te antoje.

Eso es todo, espero que disfruten de su sidra y salsa de manzana así nada más, o en algunos deliciosos postrecitos!

NOTA: Eres libre de añadir más azúcar o especias al gusto.

Love,
Di

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